Tasting Menu

Menu degustacyjne przybliży Państwu najbardziej wysublimowane dania, jakie można skosztować w restauracji Amber Room.

Połączenie polskich tradycyjnych smaków z elementami najciekawszych trendów kulinarnych.

Dziewięć specjalnie dobranych dań zabierze Państwa w kulinarną podróż przygotowaną przez szefa kuchni Roberta Skubisza, srebrnego medalistę reprezentacji Polski na Olimpiadzie Kulinarnej z 2016 r. w Erfurcie i laureata wielu prestiżowych nagród kulinarnych.

Do kreacji dań użyte zostały specjalnie wyselekcjonowane, najwyższej jakości składniki pochodzące z ekologicznych upraw oraz hodowli z Polski, Europy i ze Świata.

Starannie dobrane alkohole, z pałacowej piwnicy, będą wzbogacać smak, dając wyższy poziom doznań i komplementując każdą z potraw.

Nasza obsługa zapewni serwis na najwyższym światowym poziomie i sprawi, że ten czas będzie niezapomniany.

AMUSE-BOUCHE

Mini burger, tofu, cebula, rozmaryn, ocet balsamiczny
Mini burger, tofu, onion, rosemary, balsamic vinegar
BeerLab Rubio –  Belgian Blond Ale, Warszawa, Poland  

PRZYSTAWKA ZIMNA / COLD APPETIZER

Śledź, cebula, kawior z łososia, olej lniany, szczypiorek
Herring, onion, salmon caviar, linseed oil, chives
2014 Vestal Pomorze Vodka, Poland

PRZYSTAWKA CIEPLA / HOT APPETIZER

Pęczak, szpinak, kozi ser, majonez, kiełki rzodkiewki
Pearl barley, spinach, goat cheese, mayonnaise, radish sprouts
2016 Bodegas Pazo de San Mauro, Rias Baixas, Spain

ZUPA / SOUP

Krem z pietruszki, trufla, żółtko, sól Maldon
Cream of parsley soup, truffle, egg yolk, Maldon salt
2016 Schloss Gobelsburg, Steinsetz, Kamptal, Austria

SORBET / SORBET

Sorbet z ananasa, bazylia
Pineapple sorbet, basil

DANIE RYBNE / FISH COURSE

Kulbin, kalarepa, brukselka, biała rzodkiew, tapioka
Meagre, kohlrabi, Brussels sprouts, daikon, tapioca
2016 Greywacke, Kevin Judd, Marlborough, New Zealand

DANIE MIĘSNE / MEAT COURSE

Polędwica wołowa, ziemniaki, trufla, cebula, jus grzybowy
Beef fillet, potatoes, truffle, onion, mushroom jus
2012 Marqez de Vargas Reserva, Rioja, Spain

SELEKCJA SERÓW / CHEESE SELECTION

Polskie sery zagrodowe
Polish farm cheese
N.V. 10 Year Old Port Royal Oporto, Tawny Port, Portugal

DESER / DESSERT

Beza, mango, pistacje, wiśnia
Meringue, mango, pistachio, cherry
Limoncello

Menu degustacyjne przewidziane do zamówienia przez cały stolik
Our degustation menu is designed to be taken by the whole table

Tasting menu: 280 / Tasting wine: 250 / Total: 530
Ceny w PLN +12,5% serwis / Prices in PLN +12,5% service charge

The Tasting menu

Poniedziałek / Piątek 17.00 – 21.00
Sobota 17.00 – 21.00
Niedziela 17.00 – 19.00

Czas trwania degustacji 2 – 2,5 godziny.

Wine Spectator
Gault and Millau
Trip Advisor - Amber Room
Michelin
Poland Best Restaurants