Menu Degustacyjne

Amber Room łączy polską tradycję z najlepszymi elementami i trendami kuchni europejskiej. W 2019 roku jako jedyna restauracja w Polsce została wyróżniona czterema sztućcami w przewodniku Michelin, otrzymała nagrodę Gault&Millau oraz znalazła się w prestiżowym rankingu najlepszych restauracji świata La Liste.

Szef kuchni Kamil Rzechowicz, przygotowuje potrawy, które znakomicie smakują, a jednocześnie elegancko prezentują się na talerzu.  Znakomita znajomość światowych trendów, przy jednoczesnym wykorzystaniu bogatej polskiej tradycji kulinarnej, pozwala na przygotowywani wysokiej klasy dań.

Właściwy dobór win z pałacowej piwnicy zapewnia sommelier. Karta win Amber Room otrzymała ekskluzywne wyróżnienie Wine Spectator Best of Award of Excellence 2016 i Wine Spectator Award of Excellence 2018.

Marynowana troć wędrowna, ogórek, jogurt, chrzan
Marinated sea trout, cucumber, yoghurt, horseradish
N.V. Gosset Extra Brut, Aÿ, France

Tatar z polędwicy wołowej, żółtko, marynowane grzyby, czarna trufla, ziemniak truflowy
Beef fillet tartare, egg yolk, marinated mushrooms, black truffle, truffle potato
2018 Sancerre ‘Le Rochoy’, Domaine Laporte, Loire Valley, France

Przegrzebki, purée z kalafiora i brokułu, seler, rzodkiewka, zioła, jus z kurczaka
Scallops, cauliflower and broccoli purée, celery, radish, herbs, chicken jus
2016 Chardonnay, Planeta, Menfi DOC, Sicily, Italy

Krem z palonego selera, chips orzechowy, palone masło
Cream of charred celery soup, nut chips, beurre noisette

Sorbet z pigwy
Quince sorbet

Filet z jesiotra, ziemniaki La Ratte, assiette z kalafiora, burak, trufla, kawiorowe beurre blanc
Sturgeon fillet, La Ratte potatoes, cauliflower assiette, beetroot, truffle, caviar beurre blanc
2016 Pinot Noir, Winnica Turnau, Zachodniopomorskie, Poland

Polędwica z jelenia, topinambur, kasztan, naleśnik orkiszowy, owoce leśne, jus z madery
Saddle of venison, Jerusalem artichoke, chestnut, spelt pancake, forest fruits, madeira jus
2014 Le Petit Caillou, Château Ducru-Beaucaillou, Saint-Julien, France

Polskie sery zagrodowe
Polish farm cheese
2013 Quinta da Romaneira LBV Port, Portugal

Kula z gorzkiej czekolady, mus rumowy, sorbet z czarnej porzeczki, sos waniliowy
Dark chocolate sphere, rum mousse, blackcurrant sorbet, vanilla sauce

 

Menu degustacyjne przewidziane do zamówienia przez cały stolik

Degustacja menu: 320 / Degustacja alkoholi: 269
Ceny w PLN +12,5% serwis

The Tasting menu

Poniedziałek / Piątek 17.00 – 21.00
Sobota 17.00 – 21.00
Niedziela 17.00 – 19.00

Czas trwania degustacji 2 – 2,5 godziny.

 

W naszej ofercie mamy również menu wegetariańskie.

Rezerwacje grupowe

Michelin
Wine Spectator
Trip Advisor - Amber Room
Gault and Millau