Lunch Menu

Codziennie nowe menu

Pn.-pt. 12:00-16:00

PRZYSTAWKA

Carpaccio z ośmiornicy, pomarańcze, granat, dressing kolendrowy

lub

Sałatka z arbuza, twaróg, prażone pestki dyni, dressing na bazie oleju z pestek dyni

DANIE GŁÓWNE 

Filet z dorady, relisz z pomidorów, majonez cytrynowy z chili

lub

Gicz jagnięca, purée z pietruszki, pieczona marchew, fasolka, jus jagnięcy

lub 

Wybór makaronów (penne / spaghetti) z sosem do wyboru:

Pesto / Aglio olio e pepperoncino

DESER

Mini deser

3 DANIA I KAWA LUB HERBATA – 64 PLN

WINA MUSUJĄCE

Prosecco Zonin White Label D.O.C, Italy  29 / 160
Glera

Cava Giró Ribot Brut Reserva, Penedes, Spain    39 / 230
Macabeo, Xarello, Parellada

SZAMPAN

Laherte Freres Rosé,  Champagne, France      85 / 430
Meuniere

WINA BIAŁE

Dal Cero Tenuta di Corte Giacobe, Toscana, Italy   33 / 150
Pinot Grigio  

Satellite, Marlborough, New Zealand       35 / 170
Sauvignon Blanc

Bodegas Gramona Gessami, Penedes, Spain       49 / 240
Gewürztraminer, Moscatel, Sauvignon Blanc

Eric Texier, Brezeme, Rhone Valley, France       70 / 350
Russanne 

WINA CZERWONE

Robert Mondavi Twin Oaks, California, USA       35 /160 
Zinfandel   

Bodegas Borsao, Berola, Aragonia, Spain     45 / 230
Garnach, Syrah

Masi Costasera Amarone Valpolicella, Italy     85 / 390
Corvina Veronese, Rondinella, Molinara

WINO SŁODKIE

N.V. 10 years old Port, Royal Oporto, Portugal  45 / 330
Tinta Roriz, Franciska, Touriga Franca

Wine Spectator
Gault and Millau
Trip Advisor - Amber Room
Michelin
Poland Best Restaurants