Weekend Menu

Co weekend nowe menu.

Sob.-niedz. 12:00-17:00

PRZYSTAWKA

Carpaccio z pieczonych buraków, miód lipowy, orzechy laskowe, kiełki słonecznika

lub

Zupa z kurkami

DANIE GŁÓWNE 

Filet z jesiotra, dynia, szpinak, papryka, oliwki, palone masło

lub

Policzki wołowe, purée z cukinii, ziemniaki truflowe, salsefia, sos rabarbarowy

DESER 

Tarta śliwkowa, lody cynamonowe

3 DANIA I KAWA LUB HERBATA DO WYBORU  69 PLN

MENU DZIECĘCE 

Rosół drobiowy z makaronem

Pulpeciki cielęce, makaron spaghetti, sos pomidorowy

Fondant czekoladowy, lody waniliowe

 

3 DANIA I WODA  49 PLN

Weekend menu 29-30.09.2018

WINA MUSUJĄCE

Prosecco Zonin White Label D.O.C, Italy  29 / 160
Glera

Cava Giró Ribot Brut Reserva, Penedes, Spain    39 / 230
Macabeo, Xarello, Parellada

SZAMPAN

Laherte Freres Rosé,  Champagne, France      85 / 430
Meuniere

WINA BIAŁE

Dal Cero Tenuta di Corte Giacobe, Toscana, Italy   33 / 150
Pinot Grigio  

Satellite, Marlborough, New Zealand       35 / 170
Sauvignon Blanc

Bodegas Gramona Gessami, Penedes, Spain       49 / 240
Gewürztraminer, Moscatel, Sauvignon Blanc

Eric Texier, Brezeme, Rhone Valley, France       70 / 350
Russanne 

WINA CZERWONE

Robert Mondavi Twin Oaks, California, USA       35 /160 
Zinfandel   

Bodegas Borsao, Berola, Aragonia, Spain     45 / 230
Garnach, Syrah

Masi Costasera Amarone Valpolicella, Italy     85 / 390
Corvina Veronese, Rondinella, Molinara

WINO SŁODKIE

N.V. 10 years old Port, Royal Oporto, Portugal  45 / 330
Tinta Roriz, Franciska, Touriga Franca

 

 

 

Wine Spectator
Gault and Millau
Trip Advisor - Amber Room
Michelin
Poland Best Restaurants