Wydarzenia

CHEF’S TABLE

CHEF’S TABLE to Autorski projekt Szefa kuchni Roberta Skubisza w trakcie, którego w samym centrum profesjonalnej kuchni restauracji Amber Room serwuje menu degustacyjne składające się z 9 dań połączone z szampanem i selekcją specjalnie dobranych win. 

Prezentowane menu jest połączeniem zarówno najlepszych dań jak i nowych smaków, form potraw podawanych na specjalnie dobranej porcelanie dla podkreślenia walorów.

Menu

Rożki z parmezanu, puszyste puree ziemniaczane z kwaśną śmietaną, kawior Oscietra

Śledź marynowany w burakach, cebula, młody jęczmień, szczypiorek, kawior z łososia.

Ślimaki, oscypek, oliwa truflowa, sól Maldon

Krem z topinamburu, gryka, kakao słonecznik

Sorbet z szampana, malina, świeża melisa

Filet z dorsza, ziemniak, ogórek, brązowy koper, mule

Comber jagnięcy, brokuł, karczochy, sos rozmarynowy

Selekcja polskich serów zagrodowych

Beza, wiśnia, jabłka, miód akacjowy

Cena: 900 PLN / os.

Więcej szczegółów:

Tel: 22 52 36 664
E-mail: recepcja@amberrom.pl

Wine Spectator
Gault and Millau
Trip Advisor - Amber Room
Michelin
Poland Best Restaurants