Szef kuchni

Robert Skubisz - Szef kuchni restauracji Amber Room, Al. Ujazdowskie 13 w Warszawie.

ROBERT_x2011_AmberRoom_06

Przez 12 lat swojej kariery zawodowej Robert pracował i odbywał praktyki u wielu znanych szefów kuchni takich jak: Kurt Scheller, Frank Funke, Artur Graiber, Paweł Oszczyk, Wojciech Modest Amaro, dzięki którym zdobył doświadczenie zawodowe i umiejętności niezbędne do wykonywania zadań na obecnym stanowisku.

Swoją drogę zawodową zaczynał w Hotelu Sheraton jako Młodszy Kucharz, a żegnając się z Hotelem, obejmował już stanowisko Zastępcy Szefa Działu Zimnej Kuchni.

Praca u boku wybitnego szefa Pawła Oszczyka w Hotelu Inter Continental była kolejnym etapem w rozwoju w przemyśle gastronomicznym.

Od 2004 roku swoją karierę związał z restauracją Amber Room, w której do dnia dzisiejszego szlifuje swój talent kulinarny. Od 2011 został mianowany szefem kuchni.

Robert Skubisz specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej, wykorzystując trendy kulinarne, takie jak metoda sous vide. Wyznaje ideę slow-food i propaguje kuchnię zarówno lokalną jak i sezonową. Jest osobą niezwykle energiczną, gotową do podejmowania nowych wyzwań. Jako szef bywa wymagający, ale najwyższe poprzeczki stawia w pierwszej kolejności sobie.

Robert Skubisz
Telefon: + 48 22 523 66 64
E-Mail: recepcja.palac@twe.com.pl
www.amberroom.pl